HISTORIEN OM G.H BASS

Gennemprøvet over 100 år

Etableret i 1876 i Maine, USA, er GHBASS et globalt livsstilsmærke med rod i tidssvarende og tidløse klassikere. Mærket tilbyder premium og bevidst fodtøj, tøj og tilbehør til mænd, kvinder, børn og hjemmet. Med en rig arv af specialbyggede produkter er GHBASS fortsat et moderne amerikansk ikon. I løbet af sin næsten 150-årige arv har GHBASS introduceret adskillige originale fodtøjsikoner til generationer af udendørs sportsfolk, opdagelsesrejsende og kulturelle smagsmagere. Det er bemærkelsesværdigt, at BASS i 1936 satte et stilfuldt spin på en norsk bondesko designet til at "løve i marken" og legende døbte dem Weejuns® - hvilket introducerede verdens første penny loafer. I dag, mere end nogensinde, lever BASS-ånden videre. Vi tror på, at det at se fremad er den bedste måde at ære vores arv på. Vi er på en uophørlig søgen efter forbedring gennem håndværk og kreativitet. Vi fortsætter med at genskabe autentiske måder at kombinere klassikerne med det moderne, og holde BASS, hvor den hører hjemme: på forkant med kulturen.

billede
George Henry Bass
"Lav den bedst mulige sko til det formål, den var tiltænkt"

1876

Den 9. marts begynder George H. Bass i skofremstillingsvirksomheden i Wilton, Maine.

1887

Bass flytter sin fabrik fra Wilton, Maine, til Wilson Stream i Farmington, Maine, for at bruge vanddrevet maskineri til hurtigere produktionstid.

1892

BASS udvikler "National Plough Shoe", så landmændene kan bære dem året rundt.

1906

GHBASS bliver inkorporeret. Den første BASS moccasin er lavet, og kaldet "BASS Moccasin Cruiser", designet til at blive båret af skovmænd.

1927

Charles A. Lindbergh bærer et par bas-flyvesøvler på den første transatlantiske flyvning fra New York til Paris, som varede 33 timer, 30 minutter og 29,8 sekunder. .

1928

I løbet af de næste 10 år bærer admiral Richard E. Byrd basstøvler under 3 ekspeditioner til Antarktis. Han var den første til at nå både Nord- og Sydpolen med fly.

1930

Golfspilleren Bobby Jones spiller en Grand Slam iført Bass Sportocassins og vinder alle golfmesterskaberne i samme kalenderår.

1934

Bradford Washburn bærer basstøvler, mens han udforsker Alaska-Yukon Boundry.

1936

Den første penny loafer i historien introduceres - Bass Weejuns - opkaldt efter en norsk tøffel-type mokkasin, der bruges til "loafing i marken."

1948

Bas klæder det amerikanske olympiske skihold på med fodtøj.

1962-1967

Weejuns-dillen sætter ind, hvilket resulterer i enorm vækst og forretning. Weejuns ses som mainstream og en del af hverdagens popkultur.

1982

Michael Jackson bærer sorte Weejuns i åbningen af ​​sin Thriller-musikvideo. Dette markerede den anden bølge af "Weejuns-dillen."

1989

Om foråret introduceres Bass Compass lærredsskoen. Ved udgangen af ​​1990 er der solgt 1 million par, hvilket hurtigt slår rekorder.

2009 -2013

Bas er fortsat fast inventar i mainstream-kulturen og blandt berømtheder, fejret af Weejuns-samarbejder i begrænset oplag med Chloe Sevigny For Opening Ceremony, Mark McNairy, Tommy Hilfiger og Rachel Antonoff.

2014

Bass er opkøbt af G-III Apparel Group, der ejer og driver 160 butikker i hele USA.

2019

Bass' karakteristiske Weejuns er mere efterspurgte end nogensinde før, båret af både afslappede og fashion-forward skarer. Mærket fortsætter med at finde nyhedsmåder til at kombinere klassikerne med det moderne, og lancerer limited edition-samarbejde med Universal Works. ,Engineered Garments® og Re/Done med Paris Jackson som ansigtet på kampagnen.

2022

GHBASS signaturlogoet er fornyet og kanaliserer en forfrisket energi til mere moderne klassikere. Stadig lavet med hensigt, stadig den samme kvalitet, som du kender og elsker, nu med en lille opdatering til vores brand.

Tilbage til blog